Skriv en roman på 16 veckor

Din coach hjälper dig steg för steg. Du arbetar på egen hand och får dina uppgifter digitalt.

Kursen i korthet

I denna kurs hjälper jag dig från idé till färdigt manusutkast på 16 veckor.Du får ett mejl varje vecka med uppgifter och tydliga instruktioner om vad du ska göra under veckan. Allt finns samlat på kursportalen Bokskrivarakademin.se där du lätt kan hitta igen ditt material. Alla instruktioner kommer i såväl text som video och du får alla mallar du behöver för att klara att skriva din roman på denna tid. Alla instruktioner passar oavsett vilken roman du skriva, alla genrer funkar fint i den här modellen.

Du arbetar självständigt under veckan och du får peppmejl från mig varje vardag. Du har också tillgång till en community på Bokskrivarakademin där du kan ställa ev frågor som dyker upp under kursens gång.

Detta är inte en quickfix där du kan bara stoppa i dig ett piller och boken ska vara klar såklart. Sådant finns inte. Du investerar tid, engagemang och en mindre summa pengar. Jag står för kunskap, struktur, tydlighet och pepp!

Scrolla vidare för att se hela kursinnehållet vecka för vecka! Du hittar också svar på de vanligaste frågorna och omdömen längre ner på sidan. 

Skriv en roman på 16 veckor kursstart 6 februari, boka nu och få 50 % rabatt. Bokskrivarakadademin, Kreationslotsen Jeanette Niemi, Skrivcoach

Tillhör du dem som tror att du inte KAN skriva en roman?

Då är du inte ensam.

Jag har själv varit där. Jag har också hjälpt många i din sits till att tro på sig själva och sin idé sedan 2010. Idag är många av dem författare med publicerade romaner i sin bibliografi.  

Jag är glad att du är här. Nu är det din tur att skriva din roman. Och jag ser fram emot att få hjälpa dig för varje litet steg på vägen. 

Blir ditt manus refuserat och bedömt som ofärdigt? 

Då är du inte heller ensam.

Det är mycket vanligt att manus inte är tillräckligt genomarbetade. Det handlar t ex ofta om  att karaktärer inte är tillräckligt trovärdiga och levande. Men också att storyn inte är tillräckligt tight dvs den följer inte en nödvändig dramaturgi och/eller det saknas avsnitt eller det finns sådant som man inte bedömer hör hemma i berättelsen.

Jag är glad att du är här. Den här kursen kommer att lära dig på en djup nivå vad du behöver göra för att skriva en tight berättelse med levande karaktärer. Och jag ser fram emot att få hjälpa dig för varje litet steg på vägen. 

Om Jeanette som skrivpedagog, coach och kursledare

 "Du tog mig till den vackraste platsen i Sörmland. Du gick igenom grunderna för romanskrivandet och du fick mig att fatta hur viktigt det är att välja rätt perspektiv. Vi gjorde roliga skrivövningar och framförallt så fick jag idén att skriva en roman som utspelar sig på en skrivarkurs på Stensunds folkhögskola när jag själv var där på kurs."

Monika Thormann
Författare, feelgood

"Jeanette var en uppmuntrande coach när jag skrev min debutroman “Pojken som följer sin skugga”. Hon var ett klokt bollplank som hjälpte mig att fatta beslut i de svåra valen gällande nyanseringen av karaktärerna." 
Kadir Meral Kärleksroman, feelgood -författare som Jeanette Niemis kurser i Bokskrivarakademin, Kreationslotsen.

Kadir Meral
Författare, kärleksroman

 "Jag började skriva med Jeanettes hjälp. Hon gav mig kunskap, visade redskap och förmedlade en tro på att jag skulle fixa det. Jeanette är gudmor till min första bok.

AnnaLena Forsberg, historiska romaner och biografier -författare som Jeanette Niemis kurser i Bokskrivarakademin, Kreationslotsen

AnnaLena Forsberg
Författare, historisk roman och biografi

Kursens innehåll

jeanette Niemi

Din coach & kursledare.

Älskar att njuta naturen, lära mig nya saker och skapa - oavsett om jag skriver, odlar, fotar eller skapar onlinekurser! Utgår från lust och intuition, hanterar motstånd och mår som bäst när jag ser människor göra det de vill med sina liv.

Jag är också författare, skrivpedagog och coach som hjälper författare och företagare att skapa kreativa liv med frihet, utveckling och glädje. 

Kursens pris

Få halva priset! 

Jag kör en pilotomgång nu så pass på, för du får halva priset på det redan låga priset!

Om du anger koden: 16V2302 i kassan (fältet för coupon code) så dras halva priset av.

Anmäl dig nu! 
Detta erbjudande gäller enbart ett begränsat antal kunder. 

Är du fortfarande inte övertygad?
Här svarar jag på de vanligaste frågorna. 

Det är förstås svårt att säga exakt eftersom alla arbetar olika snabbt. En ungdomsroman eller en kort roman är ofta runt 50 000 ord. En genreroman för vuxna ligger ofta på ca 70-80 000 ord. Det beror således en del på hur långt du ska skriva och hur snabbt du skriver. Testa gärna hur många ord du skriver på en halvtimme. Du kommer också få lära dig tekniker för att snabba upp ditt skrivande. Vill du skriva 50 000 ord på de första tio veckorna behöver du skriva 5 000 ord i veckan. Vill du istället skriva dem på 16 veckor så blir det 3 125 ord per vecka. Jag skriver ca 1 000 ord i timmen och det betyder att jag behöver avsätta mellan 3-5 timmar per vecka. På en A4 ryms ca 500 ord.

Nej. Denna kurs utgår från att du arbetar självständigt och att du har tillgång till uppkoppling en gång i veckan.

Vill du ha mer stöd och träffar med mig och skrivkollegor skulle jag rekommendera dig att bli en del av Skriv! – en skrivarfamilj. 

Du skriver en roman dvs en längre berättelse i valfri genre som t ex feelgood, romance, thriller, deckare, relationsroman eller ett mer traditionellt drama. För att du ska ha behållning av denna kurs är det inte genren som är avgörande utan att det är en roman dvs en längre berättelse som har behov av en tydlig berättarstruktur. Vilket gäller de flesta långa berättelser.

Javisst! Om du håller jämna steg med kursmaterialet kan du skriva klart på 10 veckor, då har vi gått igenom hela modellen. Efter det så återstår att vila, komma ikapp, fylla på luckor och lära sig om redigeringsfasen.  Du kan se i kursens innehållsförteckning mer detaljerat vad som händer vecka för vecka. Men kom ihåg att din insats i tid ökar i direkt proportion till hur snabbt du vill bli klar. Du ska orka också. 

Då väljer du alternativet med kurs & handledning så läser jag ditt första kapitel och vi samtalar sedan om det i en coachningssession. 

Då kombinerar du denna kurs med ett medlemskap i Skriv - en skrivarfamilj. Gör du det i samband med att du anmäler dig får du dessutom ett uppstartsamtal med mig så kommer du igen ännu lättare. I Skriv! - en skrivarfamilj får du skrivträffar som hjälper dig hålla skrivtakten, coachning, testanalyser, respons om du vill och mycket mycket mer. 

Det går inte att säga att det kommer att bli en bra bok oavsett om du skriver snabbt eller långsamt. Att skriva en bok är en process som börjar med att du planerar och skriver ett råmanus. Det handlar om att få ur sig berättelsen för att i ett senare skede redigera den. Du kan lära dig mer om skrivprocessen i gratiskursen: Skriva en bok - en process. 

Ingenting. Du skriver på i din egen takt och tar den tid du behöver på dig. Ditt material faller ut vecka efter vecka men du måste genomföra lektionerna tur och ordning. Du har tillgång till din kurs i ett år.  

Nej, det är den inte. Jag tror inte på sådana. Jag tror på att lära sig saker från grunden av dem som kan och att investera sig själv i det som man vill åstadkomma. Jag håller dig med kunskap och verktyg, du lägger in den tid och ansträngning som behövs. 

För dig som vill skriva en roman på egen hand. Du har tillgång till dator, mejl och uppkoppling (åtminstone en gång i veckan så att du kan hämta dina uppgifter). Du kan ha börjat redan men vi kommer att börja från början i kursen så att du får lära dig det snabba sättet hela vägen. 

 Nej, det är varken fusk eller omöjligt. Jag har själv gjort det på 6 veckor och är säker på att du kan göra det på 16 om du vill. Det handlar om att du tar del av uppgifterna och avsätter tid för att genomföra dem och sedan följer kursprogrammet vecka för vecka. 

Allt är svårt när man inte kan och betydligt lättare när man vet hur man ska göra. Jag har författat själv och väglett andra författare till färdiga manus och publicering så länge att jag har utvecklat en metod att skriva en roman snabbt. Det är denna metod jag lär dig här. Sedan kan du använda den om och om igen. Jag förutsätter att du kan läsa och skriva svenska då kursen genomförs på svenska.

Modellen omfattar såväl din skrivande vardag såsom hantverket kring skrivandet som t ex dramaturgi karaktärer. I modellen tillhandahåller jag de mallar du behöver för att strukturera ditt liv, din berättelse och ditt manus.
I kursen ger jag dig vardaglig handfast vägledning och en tydlig struktur så du lär dig att på egne hand effektivisera och skapa regelbundenhet i ditt skrivande. Det är detta som kommer att resultera i ditt färdiga manusutkast efter 16 veckor.